For børn i efterårsferien

I Kartoffelferien – i uge 42 – fra tirsdag den 19. oktober til og med fredag den 22. oktober, er der aktiviteter for børn sammen med deres voksne. 

Spørger børn deres bedsteforældre, husker de måske kartoffelferien som noget med knoldede kartofler, jord under neglene og hårdt arbejde i marken. I dag kender vi kartoffelferien som efterårsferie, hvor hele familien hygger sig og laver spændende aktiviteter.

I efterårsferien kombinerer Flynderupgård de to generationers erindringer, når man inviterer hele familien til nogle hyggelige timer, hvor man kan grave kartofler op og få jord under neglene. Akkurat som i gamle dage er både store og små engagerede i arbejdet med kartoflerne. I marken vender den gamle kartoffeloptager-maskine jorden, så de opgravede kartofler kan samles op. Arbejdet slutter dog ikke her, for vel tilbage på gården skal de hjembragte kartofler sorteres efter størrelse. De ny-opgravede kartofler kan man naturligvis købe med hjem.

– På gården kan I også presse æblemost af friske æbler. Tag egne æbler med – max. 15 kg. – og se, hvordan æblerne fra haven bliver forvandlet til den lækreste most. Husk at medbringe flasker, så den færdige æblemost kan komme med hjem, lyder det fra Flynderupgård.

Du kan også kastanjedyr, stege pandekager over grill og købe ny-røgede sild og forskellige syltevarer og grøntsager.

Nyd dejlig hjemmelavet mad i Spisetuen

Spisestuen holder åbent og serverer bl.a. kartoffelsuppe og god gammeldags dansk mad. Der kan også købes varm kakao eller kaffe og kringle. Er vejret til det, kan medbragt mad spises ved de udendørs borde og bænke.

Aktiviteterne foregår alle hverdage fra tirsdag til fredag kl. 10.30-15. Børn under 18 år er gratis. Voksne 50 kr.

Se mere på flynderupgaard.dk