Bliv karl og pige for en dag i sommerferien

Der er åbent for aktiviteter onsdagene den 3., 10., 17., og 24. juli kl. 10.30-15.00.

Flynderupgårds Venner inviterer børn og voksne til 4 sjove og hyggelige onsdage, hvor man kan prøve noget af alt det, som børnene skulle gøre på en gård i gamle

Efter nogle år, hvor aktiviteterne var samlet i en uge, har Venneforeningen valgt at lægge de aktive dage på onsdage i juli – som de tidligere har været – så de aktive dage igen er mere spredt hen over sommeren.

Alle børn kan få en dragt på, og med en skudsmålsbog i hånden skal de rundt på gården og hjælpe både madmor, gårdskarlen, og karle og piger i haven og i stalden. Børnene kan prøve at slå reb, skrælle kartofler, vaske tøj, pudse sko og de kan opsøge pigerne og karlene, der har travlt i køkkenhaven eller i stalden, og måske give dem en hånd med. Man kan også købe sig en friskrøget sild med hjem.

Der var ikke meget tid til leg, men når der var en ledig stund, var det meget anderledes lege end i dag. På gården kan børnene blandt andet prøve at lave græsdukker, kaste til harve, gå på stylter eller snitte sig et nyt sværd.

Som altid er der mulighed for at købe kaffe, hjemmebagt kringle, frokost mm i Flynderupgårds hyggelige erindringskøkken Spisestuen. Indgangsbilletten giver også adgang til alle museets udstillinger.

Aktiviteterne afvikles af frivillige fra Flynderupgårds Venner i samarbejde med museets ansatte.

Onsdagene den 3. juli, den 10. juli, den 17. juli og den 24. juli, alle dage kl. 10.30-15. Gårdens ansatte karle og piger træffes i stalden eller i køkkenhaven mellem 10.30-12 og igen kl. 13-15. Entré: Voksne 45 kr. Børn/unge under 18 år har gratis entré.

Flynderupgård Museet, Agnetevej 9, 3060 Espergærde. Skudsmålsbogen var i gamle dage en slags karakterbog for tjenestefolk. Den indeholdt alle vigtige oplysninger om navn, fødested, forældre, skole, konfirmation, og om man var god til sine opgaver, dygtig og høflig. Bogen blev kontrolleret, hver gang man skiftede arbejdsplads. Mistede man den, kunne man blive fængslet eller idømt en bøde.