Kartoffelferie på Flynderupgård Museet

Spørger du dine bedsteforældre, husker de måske kartoffelferien som noget med knoldede kartofler, jord under neglene og hårdt arbejde i marken. I dag kender vi kartoffelferien som efterårsferie, hvor hele familien hygger sig og laver spændende aktiviteter.

I efterårsferien kombinerer vi de to generationers erindringer, når vi inviterer hele familien til nogle hyggelige timer, hvor I kan grave kartofler op og få jord under neglene. Akkurat som i gamle dage er både store og små engagerede i arbejdet med kartoflerne. I marken vender den gamle kartoffeloptager-maskine jorden, så de opgravede kartofler kan samles op. Arbejdet slutter dog ikke her, for vel tilbage på gården skal de hjembragte kartofler sorteres efter størrelse. De ny-opgravede kartofler kan I naturligvis købe med hjem.

På gården kan I også presse æblemost af friske æbler. Tag egne æbler med – max. 15 kg. – og se, hvordan æblerne fra haven bliver forvandlet til den lækreste most. Husk at medbringe flasker, så den færdige æblemost kan komme med hjem.

Ugen igennem er der mulighed for at lave kastanjedyr, kværne mel og valse havre, stege pandekager over grill og købe ny røgede sild og forskellige syltevarer.

Erindringskøkkenet Spisestuen holder åbent og serverer kartoffelsuppe, hyldebærsuppe og god gammeldags dansk mad. I kan også købe varm kakao eller kaffe og kringle. Er vejret til det, kan I spise medbragt mad ved de udendørs borde og bænke.

Aktiviteterne foregår alle hverdage fra mandag til fredag kl. 10.30-15. Børn under 18 år er gratis. Voksne 45 kr.

PS: Husk, at hvis du har lyst til at være med blandt de aktive, der hælper ved aktiviteterne, så ring endelig til Katja Anker på nedenstående telefonnummer!

Uge 42: mandag den 15. – fredag den 19. oktober, kl. 10.30 til kl. 15.00
Entré: Børn under 18 år er gratis. Voksne 45 kr.

Sted: Flynderupgård Museet, Agnetevej 9, 3060 Espergærde.

Yderligere information: museumsassistent Katja Anker, kaa03@helsingor.dk, 49281816, Museerne Helsingør

www.museernehelsingor.dk