I slutningen af juni 2018 besluttede Helsingør Byråd at gennemføre besparelser i det historiske landbrug. Mange gik til pressen og på facebook for at sige til politikerne, at dette var både sørgeligt og en dårlig idé. Det gjorde Venneforeningen også, og det lykkedes at få politikerne til at ændre beslutningen. Foreningen udsendte herefter dette læserbrev med en tak og med et håb om, at flere måske kunne tænke sig at blive frivillige og/eller medlemmer af støtteforeningen.

Så skete det meget glædelige, at Helsingør Kommunes kultur- og turismeudvalg trak en besparelse på 100.000 kr. tilbage. Besparelsen ville have betydet farvel til i hvert fald grisene og de røde køer på Flynderupgård. Mange tak til jer politikere, der turde lytte til de mange af os, der ikke syntes det var en god idé, fordi dyr selvfølgelig hører til i det historiske landbrug på gården. Rigtig mange har nemlig glæde af Flynderupgård. Det var tydeligt i den debat, som den bebudede besparelse skabte. Det er vi i ”Flynderupgårds Venner” utrolig glade for, for det betyder, at det arbejde og den indsats, vi som forening og frivillige på Flynderupgård yder, betyder noget. DERFOR vil vi også benytte lejligheden til at opfordre jer, der elsker stedet ligesom vi gør, til at overveje, om I ikke kunne tænke jer at være med til at være frivillig – eller bare en gang i mellem at give en hånd med på gården. Fx til den kommende høstfest og –marked den 8. september, eller i det daglige, hvor vi har grupper, der arbejder med gamle håndværk, eller producerer fx syltetøj, syr og strikker osv.

Kontakt foreningen på info@fkfv.dk 

På vegne af Flynderupgårds Venner
Maria Dalsgaard