Venneforeningen er også i samarbejde med museet og sydamerne på Skibsklarergården ved at se på, hvordan de blå kjoler, som venne-damerne på Flynderupgård har brugt i mange år nu, kan fornyes.

De nye kjoler bliver også en slags forklædekjoler, som damerne kan tage over deres almindelige tøj. For bestyrelsen har det været vigtigt, at Vennerne stadig er synlige med en slags ens dragter, som vi kan have på ved arrangementer. Lige nu er markedet for passende bomuldstof ved at blive undersøgt. Det er vigtigt, at de matcher mændenes stribede skjorter, som ikke skal udskiftes.

Vinterferien bliver efter planen det sidste arrangement, hvor damerne bruger deres blå kjoler og stribede forklæder. De gamle kjoler og forklæder kan sagtens bruges igen, nemlig til at sy dragter til børn af – og er det godt slidt og brugt gør det ingenting! Patina er kun godt til børnedragterne!

HUSK kære damer: Hvis du har en blå kjole og et forklæde hjemme, så venligst aflever det på Flynderupgård, så stoffet kan blive genbrugt. På forhånd tak!