Frilandskulturcentret Flynderupgård blev oprettet i 1994 i tilknytning til det daværende Flynderupgård Museum. Samtidig blev Venneforeningen oprettet.
Flynderupgård er i dag Helsingør Kommunes port til Nationalpark
Kongernes Nordsjælland. På Flynderupgård kan du finde forslag til ture og information om besøgssteder i Nationalparken. Du kan i udstillingen Magtens Landskab blandt andet læse om Gurre Slotsruin, Sankt Mariæ Kloster og Hellebæk Våbenfabrik.
Flynderupgård ligger smukt mellem Egebæksvang Skov og de dyrkede marker, hvorigennem Egebækken har sit snoede løb. Det ligner en lille herregård med sin kamtak-prydede hovedbygning og de imponerende rødmalede avlsbygninger.
Hovedbygningen er indrettet som den kunne have set ud ”Anno 1920” og i kælderen, hvor tjenestefolkene holdt til, er det muligt at klæde sig ud, lave forskellige aktiviteter eller se det gamle køkken.
Omkring hovedbygningen ligger en meget smuk prydhave, der er genskabt, som den så ud i 1920’erne. Landbruget drives som dengang, og her kan man se datidens landbrugsmaskiner og håndredskaber i brug og møde de gamle danske husdyrracer, som jyske heste, røde malkekøer, får, svin, gæs og høns.
I køkkenhaven dyrkes frugt og grønt til brug i Spisestuen – Det Historiske Køkken. Her serveres historiske retter efter de oprindelige opskrifter og med råvarer af egen avl – først og fremmest jævn dansk kost, som man kunne få det i folkestuerne for omkring 100 år siden.
I sommerferien er der en lang række aktiviteter. Deltag i vores historiske lege, hør om Flynderupgårds historie eller se, om du kan få din egen Skudsmålsbog, hvor du skal hjælpe til på gården.
Der er åbent for publikum alle dage fra 10-16 (Spisestuen 12-16) undtagen mandag. Der kan også være lukket for almindelig servering på dage med særlige arrangementer som fx ved Grundlovsdag